Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reunesc astazi pentru a analiza strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020
Desi CSAT nu are atributii in aprobarea strategiilor nationale, in cadrul Consiliului se pot adopta decizii care se refera la siguranta si securitatea nationala. Daca o astfel de hotarare ar privi sectorul energetic, atunci Executivul ar fi obligat sa o introduca in strategia energetica nationala. Principalul obiectiv al acestei strategii adoptate deja la inceputul lunii septembrie de Guvern este infiintarea unei companii nationale energetice care sa cumuleze producatorii din surse hidro, termo si nucleare, precum si cele trei companii aflate in proprietatea statului - Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud. Strategia Guvernului a starnit, in momentul adoptarii, multe critici, mai ales din partea democratilor. Radu Berceanu a sustinut atunci ca nu se poate vorbi, de fapt, de o strategie in domeniu din cauza privatizarilor din sector, care au cedat industria altor state: statului austriac si celui kazah.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT mai este trecuta si o analiza a politicii externe a Romaniei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.