Militarii romani si americani de la baza Kogalniceanu din Constanta au facut vineri o prezentare a armamentului cu care se antreneaza
Exercitiul romano-american “Proof of Principle” a reprezentat, conform declaratiilor generalului american David McKiernan, un schimb de experienta al tehnicii militare. “Soldatii vor putea lupta impreuna in teatre de operatiuni”, a declarat vineri generalul McKiernan.

In cadrul expozitiei cu echipament militar de la sediul bazei militare de la Mihail Kogalniceanu, vizitatorii au putut admira un Humvee al Politiei Militare Americane, in timp ce partea romana a venit cu un transportor auto blindat. In ceea ce priveste echipamentul militar, soldatii romani ne-au spus ca nu exista diferente semnificative, doar in ceea ce priveste dispozitivele de vedere pe timp de noapte, care la americani sint mai performante, si armelor. “Armele americane nu au recul. Cu armamentul romanesc tragem bine, insa cu cel american, exceptional”, ne-a marturisit un soldat roman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.