Guvernul si-a facut un obicei din a schimba legile fiscale ale Romaniei prin ordonante de urgenta, aprobate cu doar trei luni inaintea intrarii in vigoare
Guvernul continua sa fie perseverent in a modifica ilegal legile fiscale ale Romaniei. Desi nu poate fi schimbat decat printr-o lege data cu sase luni inainte de intrarea ei in vigoare, Codul Fiscal va fi modificat a treia oara printr-o ordonanta de urgenta, cu doar trei luni si jumatate inaintea momentului din care incepe sa se aplice, respectiv 1 ianuarie 2008.
„Modificarile ce urmeaza sa fie facute Codului Fiscal vor fi aprobate prin ordonanta de urgenta. Acestea urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2008", au declarat, pentru „Adevarul", surse din Ministerul Economiei si Finantelor. Potrivit acestora, toate modificarile vor fi discutate astazi, in cadrul Comisiei de Dialog Social.
Desi modificarile nu vizeaza cresterea taxelor si a impozitelor principale, asa cum insusi ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat recent, schimbarea unora dintre prevederi cu mai putin de patru luni inainte de intrarea in vigoare ar putea nemultumi mediul de afaceri.
Se elimina taxarea inversa la vanzarea de terenuri si cladiri
Una dintre modificarile ce face referire la persoanele juridice prevede eliminarea taxarii inverse la vanzarea de terenuri si cladiri, precum si la lucrarile de constructii-montaj. Aceasta va duce la cresterea veniturilor bugetare, in medie cu 3 miliarde de lei/an. De la 1 ianuarie 2008, plafonul privind pensia neimpozabila va creste, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, de la 900 de lei la 1.000 de lei, iar cei care obtin venituri din vanzarea produselor agricole catre unitati specializate vor plati un impozit de 2% in 2008, 3% in 2009 si 4% in 2010.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.