La mai putin de o luna de la demontarea panoului “turistico-publicitar” care delimita Tinutul Secuiesc de restul tarii, autoritatile din Covasna vor sa amplaseze alte cinci panouri cu aceaasi inscriptie la intrarile in judet dinspre Bacau si Brasov, informeaza Realitatea Tv
Cu aerul cel mai nevinovat, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat ca noile panourile ar urma sa promoveze potentialul turistic al zonei. Adica, departe de el gandul de a incinge spiritele dintre romani si maghiari! Reamintim ca, in urma cu o luna, autoritatile din Covasna au tatonat terenul cu un astfel de panou montat la granita cu judetul Brasov, imediat dupa ce presedintele Traian Basescu si-a terminat concediul in acest “tinut”. La numai o zi de la inaugurarea la care au participat Marko Bela si deputatii Marton Arpad si Tamas Sandor, panoul a fost demontat de Societatea Drumuri Nationale, pe motiv ca nu respecta pozitia kilometrica prevazuta in autorizatie si distanta de 7 metri de la marginea drumului. Ordinul cica venise de undeva de sus, de la Bucuresti... Cert este ca, demontarea panoului a fost urmata de o mica ancheta, comandata tot de sus, de la Bucuresti, pentru ca nimeni nu stia cine a comandat amplasarea acestui panou mic, de circa 10 mp, cu inscriptia “Szekelyfold - Tinutul Secuiesc - Szeklerland” care infatisa o poarta secuiasca sculptata in lemn si doi tineri imbracati in costume populare maghiare (vezi foto). Chiar daca cei din conducerea CJ Covasna sustineau ca panoul este unul publicitar, de promovare turistica a zonei, partidele politice romanesti si mai multe organizatii civice din Covasna si Harghita au apreciat ca panoul “este o provocare si un atentat la adresa statului roman”. Cu toate acestea, presedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a prins curaj din nou si a anuntat ca va amplasa alte cinci panouri, pentru ca vrea sa promoveze turismul si pacea in zona!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.