IPS Andrei Andreicut, arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, a declarat astazi, ca a depus contestatie la decizia CNSAS, care i-a dat verdict de politie politica sptamana trecuta, transmite NewsIn.

”Am depus contestatie la CNSAS. Am depus contestatia ieri (miercuri, n.r.)”, a precizat IPS Andrei Andreicut.
Ierarhul a declarat, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca va contesta decizia CNSAS, care i-a dat verdictul de politie politica. Andreicut se considera dimpotriva, o victima a Securitatii, in conditiile in care a fost „haituit” de Securitate.

„Ieseam dintr-un sector productiv si am imbratisat misiunea preoteasca si acest lucru nu convenea. Mi-au intrat in casa in timp ce eram la Sfanta Liturghie, mi-au rascolit biblioteca, mi-au pus microfoane si mi-au urmarit convorbirile telefonice. Toate acestea se gasesc bine precizate in dosarele de urmarire”, a spus IPS Andreicut.

Andreicut a declarat ca intre 1972 si 1989, a fost "haituit" continuu de Securitate si i-au fost puse microfoane in casa, fiindu-i ascultate toate convorbirile personale.

Andrei Andreicut a aflat despre decizia CNSAS din presa, si s-a declarat uimit, mai ales ca in anul 2001 CNSAS i-a spus textual ca nu a facut politie politica. „Cred ca este o mare nedreptate ca s-a dat acest verdict. Nu am facut rau nimanui, nu am dat declaratii impotriva nimanui” a mai adaugat IPS Andrei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.