Noul Patriarh al BOR s-a intilnit marti seara, la resedinta sa, cu un membru al CNSAS, dar si cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian
Dosarele de Securitate ale inaltilor ierarhi au constituit motivul unei intilniri intre IPS Daniel, Patriarhul ales saptamina trecuta si Laurentiu Tanase, unul dintre cei 11 membri ai Colegiului CNSAS, la solicitarea acestuia din urma. „IPS Daniel a subliniat ca nu poate formula o decizie oficiala in acest sens fara a consulta Sfintul Sinod intrunit in sedinta de lucru, insa a precizat ca, in absenta unei decizii sinodale, fiecare membru al Sinodului are libertatea sa decida pentru propria persoana“, s-a precizat intr-un comunicat difuzat de Patriarhie si semnat de Laurentiu Tanase. In prima sedinta a Sinodului, care va avea loc pe 22 si 23 octombrie si care a fost convocata pentru votarea formei finale a Statutului BOR, se va lua in discutie si problema „dosariadei“, insa verdictele CNSAS in cazul ierarhilor ar trebui sa se dea pina atunci. „BOR nu doreste nici confruntare, nici tensiuni institutionale cu CNSAS, cerind Consiliului ca, in acelasi timp, Biserica sa nu fie discriminata pe criterii religioase“, a mai punctat IPS Daniel la intilnirea cu Tanase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.