DNA a solicitat ieri avizul presedintelui Basescu pentru a declansa urmarirea penala impotriva lui Victor Babiuc, in dosarul schimbului de terenuri dintre MApN si Gigi Becali
Solicitarea DNA adresata presedintelui, de a-si da acordul pentru urmarirea penala a fostului ministru PD al Apararii Victor Babiuc in guvernul CDR, guvern din care facea parte si actului sef al statului, se refera la afacerea schimbului de terenuri intre MApN si Gigi Becali. Este vorba de tranzactia din iunie 1999 prin care Becali a primit 20,9 hectare detinute de UM 01847 in Pipera contra 21 de hectare detinute de patronul echipei Steaua in comuna Stefanestii de Jos. Pentru ca terenul din Pipera avea o valoare de piata mult mai mare decit cel al lui Becali, acesta ar fi prejudiciat statul roman cu peste 3,3 milioane de dolari. Anul acesta, procurorii DNA au descoperit o presupusa mita din dosarul schimbului de terenuri dintre Armata si Gigi Becali. Solicitarea procurorilor adresata presedintelui Basescu de a aviza urmarirea penala a lui Babiuc survine dupa decizia Curtii Constitutionale din aceasta vara, conform careia si fostii ministri, nu doar cei in functie, pot fi urmariti penal pentru fapte care au legatura cu functia detinuta doar daca seful statului este de acord.

Noile probe obtinute de procurori o vizeaza pe fiica lui Victor Babiuc, Ioana Cristina Anca Babiuc, care ar putea fi acuzata de complicitate la luare de mita. Ea ar fi cumparat de la Gigi Becali un teren amplasat in Pipera la un pret de 40 de ori mai mic decit cel practicat pe piata imobiliara a anului 1999. Dovada este un contract de vinzare-cumparare prin care Ioana Babiuc a achizitionat in 1999, de la Gigi Becali, 700 de metri patrati amplasati in comuna Voluntari, localitatea ilfoveana de care apartine administrativ cartierul Pipera de la marginea Bucurestiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.