Romcom International a vandut deja sase dintre apartamentele din blocul 6/49 lasat de Nicolae Cristea in proprietatea antreprenorului
Platit de Loteria Nationala, imobilul nu a intrat nici pana in prezent in proprietatea companiei de stat.
Contractul de constructie a fost modificat de cinci ori, iar suma a crescut cu 22 de miliarde de lei vechi. Raportul ANAF cere trecerea de urgenta a apartamentelor din proprietatea constructorului Romcom International in proprietatea companiei de stat.
Romcom a vandut deja sase apartamente, pentru care Loteria cere anularea contractelor de vanzare-cumparare si plata unor
daune.

Fostul stapan al Loteriei Nationale Romane (LNR), Nicolae Cristea, a platit 146 de miliarde pentru construirea unui bloc care nu a intrat nici pana in prezent in proprietatea companiei de stat. Acesta s-a jucat cu o afacere de 146 de miliarde de lei vechi pana cand situatia a scapat de sub control. Mai precis, Cristea a semnat un contract beton in favoarea societatii Romcom International SRL - firma abonata la afaceri cu Loteria inca din 1993 - pentru ridicarea blocului 6/49, bonusul premiului cel mare de la renumitul joc. Numai ca blocul facut pe banii institutiei nu a intrat in proprietatea ei, ci a ramas in scripte la constructor. Subiectul a ajuns tema pentru politisti abia in 2006, la trei zile dupa ce Cristea a fost demis, chiar daca anomalia a fost sesizata din 2005 de fosti angajati ai institutiei. La sugestia Corpului de Control al inspectorilor ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), noua conducere a Loteriei Romane a incercat sa reglementeze situatia si a ajuns in proces cu Romcom. Cu toate ca este proprietara in acte, compania de constructii a incercat anul trecut sa obtina dreptul total asupra apartamentelor printr-un contract de vanzare al imobilelor la pretul din 2001-2002. Inspectorii au mai descoperit ca Nicolae Cristea a aprobat efectuarea unor plati in valoare de 851 de milioane de lei, obligatie care-i revenea constructorului, proprietarul in acte al imobilului M65 din Nerva Traian.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.