Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, a declarat, astazi, la Bruxelles, ca Romania intentioneaza sa organizeze patrule de supraveghere la Marea Neagra, pentru a securiza impreuna cu Bulgaria, frontiera externa a UE.

David a declarat, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o cu seful Agentiei Europene pentru Managementul Cooperarii Operationale la Frontierele Externe, Ilka Laitinen, ca tara noastra va organiza patrule pentru supravegherea Marii Negre.

Laitinen l-a informat in acelasi timp, pe ministrul David ca agentia pe care o conduce, va realiza o analiza de risc la Marea Neagra si imediat dupa finalizarea ei se vor putea pregati misiunile de patrulare.

Priectul de a infiinta patrule de supraveghere al Marii Neagre va fi organizat in colaborare cu Bulgaria si va avea ca obiectiv controlul migratiei ilegale, al traficului de persoane si al altor forme de criminalitate transfontaliera, informeaza NewsIn.

Declaratia lui David a fost facuta astazi, cu ocazia reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), care se desfasoara in perioada 17-18 septembrie, la Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.