Muzeul National de Arta ar putea fi executat silit de Valentin Ceausescu, daca nu va restitui benevol, in cel mai scurt timp, aproximativ 50 de tablouri, mai multe sculpturi si obiecte de mobilier unicat, redobandite in instanta de fiul fostilor dictatori
Satul de cei 17 ani de procese prin care a incercat sa redobandeasca bunurile confiscate in timpul revolutiei, Valentin Ceausescu vrea sa puna piciorul in prag. El are in acest moment o hotarare definitiva si irevocabila prin care justitia romana ii da dreptul sa-si primeasca inapoi obiectele de arta, dar si bunurile personale care i-au fost luate in decembrie 1989. Numai ca institutiile care au in acest moment custodia obiectelor revendicate nu au facut nici o miscare pentru a duce la indeplinire decizia instantelor de judecata.

INCEPE LUPTA. Asa ca fiul fostilor dictatori va notifica maine Muzeul National de Arta (MNAR) sa-i restituie benevol aproximativ 50 de tablouri, mai multe sculpturi si obiecte de mobilier unicat. Potrivit aparatorului lui Valentin Ceausescu, Radu Antal, documentul ofera Muzeului posibilitatea executarii amiabile a hotararii judecatoresti. MNAR va avea termen cinci zile sa-si manifeste dorinta de a restitui tablourile revendicate, pe care le are in custodie. Daca nu, urmeaza executarea silita. “In cazul in care institutia ne va da un semn de viata in acest rastimp, inseamna ca exista buna-credinta. Daca nu vor raspunde, vom trece la fapte! Este alegerea muzeului daca isi va ingreuna situatia financiara si daca va cheltui alti bani publici pentru a acoperi costurile executarii silite”, ne-a declarat avocatul Antal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.