Directoarea Stirilor TVR, Rodica Culcer, nu mai este cercetata disciplinar. In schimb, alti doi realizatori ai postului public, Stefan Lungu si Tudor Dumitrascu, au intrat in vizorul Comisiei de Etica si Arbitraj a institutiei pe motiv ca ar fi folosit aparatura TVR in folosul Kanal D
Dosarul de ancheta al Rodicai Culcer nu a putut fi rezolvat deoarece punctul ei de vedere al directoarei, solicitat de comisia de cercetare disciplinara a cazului, a fost prezentat cu doar doua zile inainte de expirarea termenului de 30 de zile in care putea fi data o sanctiune disciplinara, informeaza NewsIn. Culcer era acuzata de lipsa de echidistanta politica, cu referire la o serie de articole pe care le-a semnat, in perioada martie-mai, in “Evenimentul zilei” si in revista “22”. Cercetarea disciplinara a fost dispusa in luna mai a acestui an de fostul presedinte al SRTV Tudor Giurgiu, care a cerut Comisiei de Etica sa hotarasca daca Rodica Culcer a incalcat sau nu angajamentul de colaborare in presa scrisa, semnat de ea si aprobat de Comitetul Director. Actualul presedinte al TVR, Alexandru Sassu, sustine ca Rodica Culcer nu are nevoie de aprobare pentru a scrie editoriale in ziare. In plus, Sassu a declarat ca nu are de gind sa o schimbe din functie.

Comisia de Etica a postului public a demarat insa o alta actiune de cercetare disciplinara, vizati fiind moderatorul Stefan Lungu si realizatorul de emisiuni Tudor Dumitrascu, acuzati ca au colaborat cu postul Kanal D fara permisiunea Comitetului Director, ne-au declarat surse din TVR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.