Gheorghe Funar, membru al PRM, a propus astazi, un proiect de lege, prin care se prevede interzicerea includerii E-urilor in produsele de baza.

Totodata, proiectul de lege reglementeaza si interzicerea importului sau comercializarii alimentelor care au E-uri pe lista ingredientelor, transmite NewsIn.

Funar a explicat in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania este singura tara care nu are o legislatie in vigoare impotriva produselor imbogatite cu substante nocive.

“Produse cum ar fi painea si produsele de panificatie, carnea si produsele din carne, dulciurile, bauturile racoritoare si alcoolice contin o cantitate necontrolata de E-uri, de substante nocive si toxice pentru organism. Am constatat ca in Romania nimeni nu controleaza cantitatea de substante nocive din alimente, ca nu exista aparatura pentru o asemenea verificare, si ca nu se verifica nici macar E-urile din alimentele importate”, a afirmat Funar, care a adaugat ca Guvernul va avea sarcina de a stabili si mediatiza o lista a “E-urile nocive”.

Proiectul de lege al senatorului clujean prevede in acelasi timp, si pedepse cu inchisoarea, intre 3 si 5 ani, pentru cei care nu vor respecta prevederile legale. Funar doreste astfel, ca aceasta pedeapsa sa fie similara celei pentru trafic de substante nocive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.