Liderul operational al celor 19 teroristi care au comis atentatele din 11 septembrie 2001, Mohammad Atta, ar fi folosit un numar de telefon inregistrat in Romania, in cele 18 luni care au precedat atacurile, relateaza Liberation in editia de astazi, citand un raport american.

Documentul inedit obtinut de catre ziaristii francezi detalizaza toate activitatile semnificative ale celor 19 pirati ai aerului, in cele 18 luni care au precedat 11 septembrie: nume de cod folosite, acte de identitate adevarate sau false, numere de telefon, deplasari, operatiuni bancare, intalniri cu complici sau prieteni, adrese utilizate.

"Raportul biografic" de 198 de pagini (19 capitole, cate unul pentru fiecare terorist) a fost redactat de Centrul National de Informatii privind Drogurile (National Drug Intelligence Center), din Departamentul american de Justitie. Documentul a fost predat FBI-ului la doua luni si jumatate dupa atentate, informeaza NewsIn.

Raportul este intitulat Twinbom-Pentbom, "un nume oficial folosit si la alte sinteze ale FBI in legatura cu atentatele ce au vizat World Trade Center si Pentagonul", mentioneaza cotidianul francez Liberation.

Contactat de cotidianul francez, Robin Gazawi, reprezentantul FBI la ambasada SUA din Paris, a declarat ca agentia federala "ancheteaza in continuare toti membri al-Qaida si aliatii lor, care au facut posibila planificarea si organizarea atacurilor teroriste din Statele Unite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.