Documentul inedit obtinut de catre ziaristii francezi detalizaza toate activitatile semnificative ale celor 19 pirati ai aerului, in cele 18 luni care au precedat 11 septembrie: nume de cod folosite, acte de identitate adevarate sau false, numere de telefon, deplasari, operatiuni bancare, intalniri cu complici sau prieteni, adrese utilizate.

"Raportul biografic" de 198 de pagini (19 capitole, cate unul pentru fiecare terorist) a fost redactat de Centrul National de Informatii privind Drogurile (National Drug Intelligence Center), din Departamentul american de Justitie. Documentul a fost predat FBI-ului la doua luni si jumatate dupa atentate, informeaza NewsIn.

Raportul este intitulat Twinbom-Pentbom, "un nume oficial folosit si la alte sinteze ale FBI in legatura cu atentatele ce au vizat World Trade Center si Pentagonul", mentioneaza cotidianul francez Liberation.

Contactat de cotidianul francez, Robin Gazawi, reprezentantul FBI la ambasada SUA din Paris, a declarat ca agentia federala "ancheteaza in continuare toti membri al-Qaida si aliatii lor, care au facut posibila planificarea si organizarea atacurilor teroriste din Statele Unite".