Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ii va deschide presedintelui Basescu un dosar pentru aprecierea 'in sfarsit, vad si eu un armean bun'

Presedintele Basescu a facut, din nou, o declaratie prin care discrimineaza cetateni romani. De data aceasta, pe cei de etnie armeana. Dupa ce a catalogat o ziarista de la postul tv Antena 3 drept "tiganca imputita", presedintele a recidivat din nou, duminica, prin declaratia facuta la externarea din Spitalul Militar Central.

Concret, printre altele, dorind sa-i multumeasca doctorului Mircea Ghemigian, medic primar la Sectia de chirurgie endocrinologica a Institutului Parhon, roman de origine armeana, cel care l-a operat la glanda tiroida, Basescu i-a spus "in sfarsit, vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent". ZIUA s-a adresat, pentru a afla o opinie despre aceste declaratii, membrilor Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Conform Corinei Comsa, vicepresedinte al CNCD, Consiliul va deschide, incepand de astazi, un nou dosar pe numele lui Basescu, dupa cel referitor la cazul jurnalistei Andreea Pana.

"Buni" si "rai"

Duminica, pe treptele Spitalului Militar Central, dupa discutia cu jurnalistii, presedintele Basescu a mai multumit inca o data echipei de medici care l-a operat si, in timp ce-i strangea mana doctorului Mircea Ghemigian, cel care l-a operat, i-a spus: "In sfarsit, vad si eu un armean bun", dupa care s-a corectat si a spus "un armean competent". Cum spuneam, aceasta noua gafa ii aduce presedintelui Basescu un nou dosar in care va fi cercetat sub acuzatia de discriminare. Basescu nu s-a putut abtine sa nu foloseasca un limbaj pe care, in calitate de presedinte al Romaniei, nu are voie sa-l foloseasca decat, in cel mai rau caz, in intimitate. Chiar daca, la prima vedere, impartirea armenilor facuta de Basescu in "buni si rai" sau in "competenti si incompetenti", pare o iesire necontrolata, afirmatia presedintelui Romaniei poate avea consecinte nebanuite. Daca seful statului afirma ca exista "armeni buni", inseamna ca exista si "armeni rai". Presedintele ar putea imparti, oricand, in "buni" si "rai", pe cetatenii romani de origine evreiasca, maghiara, turco-tatara etc. si, de ce nu, pe romanii neaosi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.