Activitate intensa, maine, pe Dealul Patriarhiei. Sfantul Sinod se intruneste la 41 de zile de la vacantarea scaunului Patriarhal, pentru desemnarea celui care va ocupa functia suprema in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR)
Pentru slujirea, vrednicia si raspunderea de Patriarh este eligibil oricare dintre Mitropolitii, Arhiepiscopii si Episcopii eparhioti in functiune, cetateni romani, care s-au impus in constiinta Bisericii si a societatii prin viata curata, cultura teologica, demnitate eclesiala, zel misionar si simt gospodaresc, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei. In deschiderea sedintei extraordinare, loctiitorul de Patriarh il invita pe secretarul Sfantului Sinod sa faca apelul nominal. Secretarul Sfantului Sinod face cunoscut faptul ca desemnarea candidatilor se face prin vot secret de catre Sfantul Sinod, intrunit in sedinta extraordinara. In aceasta situatie, acesta este legal constituit cu prezenta a doua treimi din membrii sai si hotaraste cu votul majoritatii, adica jumatate plus unu din membrii prezenti.

La apelul secretarului de sedinta, fiecare votant primeste un buletin de vot si, mergand intr-un loc special amenajat, bifeaza pe buletin numele celui pe care il crede vrednic sa fie ales.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.