Guvernul pregateste o modificare a Codului penal pentru a include abuzurile savirsite in perioada comunista in categoria crimelor impotriva umanitatii
Toti vinovatii vor putea fi condamnati penal chiar si dupa 60 ani de la savirsirea faptei. Guvernul va propune in aproximativ o luna un nou proiect de modificare a Codului penal prin care toate crimele si abuzurile savirsite in timpul regimului comunist sa devina imprescriptibile. „Pentru ca vor fi incluse in categoria crimelor impotriva umanitatii, toate abuzurile savirsite in perioada comunista vor putea fi sanctionate de lege chiar si dupa cinci decenii. Va fi modificat articolul 358 din Codul penal si cei care au savirsit crime si abuzuri vor fi pedepsiti. Daca nazistii sint urmariti si acum prin padurile amazoniene, noi de ce sa nu ii pedepsim pe criminalii din perioada comunista? Acum, multi dintre ei se bucura chiar de o situatie sociala foarte buna“, a spus Marius Oprea, presedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. El a precizat ca acest proiect de lege va fi promovat de Guvern, dar in urmatoarea luna se va incerca si obtinerea sustinerii cercetatorilor din Europa si Statele Unite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.