DNA a confirmat astazi, existenta unui dosar care vizeaza afacerile Postei Romane, cu privire la legalitatea unor asocieri a institutiei in cauza, cu doua firme private. Cercetarile il vizeaza in acelasi timp si pe actualul ministru al judstitiei, Tudor Chiuariu.

Presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat duminica, 9 sepetmebrie, intr-o conferinta de presa, ca ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat de DNA pentru aviz ilegal dat Postei Romane, in aprilie 2007 "E vorba de o asociere ilegala a Postei Romane, pe baza unui ansamblu imobiliar, care s-a facut fara licitatie publica si care s-a facut in conditiile in care acel ansamblu avea calitatea de proprietate publica a statului si nu putea intra in asocieri patrimoniale", a explicat liderul PIN.

Gusa l-a acuzat pe ministrul justitiei, Tudor Chiauriu ca a semnat o nota de fundamentare prin care a avizat favorabil initiatorul - pe ministrul comunicatiilor din acea vreme, Zsolt Nagy - si a girat astfel o ilegalitate.
"E vorba de o subevaluare a resectivului ansamblu - teren plus cladire-, situat pe Calea Victoriei, in plin centrul Bucurestiului, de circa douazeci de ori. El a fost evaluat de Posta Romana la aproape cinci milioane, 4,5 milioane de euro, valoarea lui in realitate fiind probabil undeva in jurul a 90-100 de milioane de euro. Vorbim de 13.000 de metri patrati de teren si de 20.000 de metri patrati de cladire", a mai afirmat liderul PIN.

DNA a admis ca, in cadrul dosarului ce vizeaza Posta Romana, ca urmare a unei stiri aparute la 25 aprilie 2007 pe postul de televiziune „The Money Channel” legata de asocierea Postei Romane cu doua societati comerciale pe actiuni, procurorii au demarat actiunea de cercetare a afacerilor acestei institutii, informeaza NewsIn.

Ei au extins verificarile cu privire la modul in care imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 133-135, imobil definit ca fiind proprietate publica a statului, a fost constituit de catre Compania Nationala Posta Romana ca aport la capitalul social al firmei private S.C. Imopost Developments S.A.

Liderul PIN, Cosmin Gusa a cerut o pozitie publica din partea premierului Calin Popescu Tariceanu, dar si a presedintelui Traian Basescu, "prin care sa lamureasca aceasta situatie limita pentru Romania, in care ministrul justitiei este inca in functie si este cercetat de catre Departamentul National Anticoruptie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.