Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, sustine intr-un comunicat de presa ca nu are cunostinta de un dosar la DNA
In prima sa luna de mandat, in aprilie 2007, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a avizat favorabil o hotarare de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului, girand astfel o asociere ilegala datata 1 august 2005, dintre Posta Romana si un grup de interese din jurul democratilor si liberalilor. In urma asocierii a rezultat firma Imopost Development SA, in care Posta Romana detine o cota minoritara de actiuni. Firma
Imopost Developments SA este condusa de Sorin Creteanu, care conduce afaceri privind grupul Baneasa Popoviciu si este partener cu Adriean Videanu si Calin Popescu Tariceanu. Responsabilii cu privire la aceasta asociere sunt, potrivit lui Cozmin Gusa, Dan Mihai Toader, cel care conduce Posta Romana, Zsolt Nagy, fostul ministru al Comunicatiilor, Varujan Vosganian, ministrul Finantelor, si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, cei care au contrasemnat hotararea de guvern.
Gusa sustine ca "Posta Romana nu putea sa intre intr-o astfel de asociere fara licitatie publica. In al doilea rand, este vorba despre subevaluare. Metrul patrat de teren in Calea Victoriei, la ora actuala, este in jur de 3500 euro. Terenul in cauza are 13.000 metri patrati. Mai era si cladirea de peste 20.000 metri patrati utili. Deci este vorba despre circa 100 milioane euro. Participatiunea Postei Romane a fost evaluata la 4,5-5 milioane euro".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.