Martorul a recunoscut insa legatura directa dintre Iulian Ceia si Dan Iosif si a declarat in fata completului de judecata ca l-a insotit in cateva randuri pe Ceia la Bucuresti, chiar si la Palatul Cotroceni, unde au avut o intalnire neoficiala cu Dan
Iosif, prilejuita de ziua de nastere a acestuia. Dana a precizat ca a fost impreuna cu Iulian Ceia chiar si acasa la fostul consilier prezidential.
Alaturi de alti demnitari, Dan Iosif a ajuns in atentia procurorilor dupa ce ar fi fost indicat de martori sub acoperite ca posibil beneficiar al bratarilor dacice. La dosarul cauzei au existat mai multe marturii ale unor persoane cu identitate protejata, care aratau traseul comorilor de la cei ce le descoperisera in siturile de la Sarmizegetusa la unii demnitari. Potrivit datelor vehiculate in faza de cercetare, intre anii 2001 si 2004 "aurarii" ar fi instrainat mai multe bratari cu ajutorul deputatului PSD Dan Iosif, care era la vremea respectiva consilier al presedintelui Ion Iliescu si care ar fi primit un astfel de obiect de patrimoniu.

Bebe Dana, martor in dosarul "Aurului dacic", judecat la Tribunalul Hunedoara, a confirmat ieri legatura dintre inculpatul considerat capul gruparii "aurarilor", Iulian Ceia, si fostul consilier prezidential Dan Iosif si a acuzat presiuni de ordin psihic exercitate asupra sa in faza de urmarire penala. In fata instantei de judecata, martorul a sustinut ca in faza de urmarire penala declaratia i-a fost luata sub presiune psihica de catre anchetatori. "Mi s-a trimis o citatie si aveam dubii in legatura cu calitatea in care am fost citat, deoarece pe document nu era specificata nici o calitate. Dupa trei ore, am parasit sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si cand am ajuns la Santuhalm am fost sunat de domnul comisar Condrut, care mi-a spus sa ma intorc pentru ca altfel voi fi retinut in trafic si adus cu mandat. Mentionez ca in prealabil solicitasem audiere intr-o alta zi. (...) In timpul audierii, am simtit ca a existat un moment de foarte mare presiune psihica. Comisarul Condrut si-a luat o pereche de catuse de la brau si le-a pus pe masa, spunand ca sunt doar de recuzita si il incurca cand se asaza", a declarat Bebe Dana.