Presedintele Traian Basescu si ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu si disputa onoarea n instanta. Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au amnat pentru 12 octombrie procesul civil nascut din schimbul dur de replici dintre cei doi
Meciul declaratiilor politice dintre Traian Basescu si Eugen Nicolaescu s-a concretizat intr-un dosar civil aflat pe rolul Judecatoriei sectorului 1, iar primul termen al procesului in care presedintele cere daune morale de 50.000 lei pentru afirmatiile facute de ministrul sanatatii a avut loc vineri, cand magistratii au amanat cauza pentru data de 12 octombrie, pentru ca avocatii sefului statului sa studieze intampinarea formulata de partea adversa la cererea de chemare in judecata.

Avocatul ministrului liberal a mentionat in intampinarea depusa la dosarul cauzei ca afirmatiile facute de clientul sau in conferinta de presa din data de 9 iunie la Targu Mures sunt o reactie la „atacurile politice“ lansate de Traian Basescu la adresa lui si a partidului sau. In conferinta de presa respectiva, Nicolaescu l-a acuzat pe seful statului ca „minte, asa cum ii place de fiecare data sa minta“ si ca „sufera de mai multe boli, care intra in categoria bolilor psihice“. In legatura cu aceste afirmatii Nicolaescu a precizat in intampinarea depusa ca, la vremea respectiva, si-a exprimat „opinia politica“, raspunzand astfel criticilor presedintelui aduse reformei in sistemul sanitar, motiv pentru care nu poate fi tras la raspundere in instanta, deoarece, potrivit Constitutiei, senatorii si deputatii au imunitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.