Moartea sergentului Aurel Marcu, care a cazut la datorie ieri dupa-amiaza in provincia Zabul din Afganistan, a indoliat familia, dar si Batalionul 33 Vanatori de Munte din Curtea de Arges, din care militarul facea parte. Aurel Marcu avea 31 de ani, era casatorit si avea un copil.

Sergentul Aurel Marcu a plecat in misiune in Afganistan, cu gandul la familie si cu speranta ca va strange bani sa-si cumpere o casa. Acesta avea o situatie materiala precara si locuia cu chirie, impreuna cu sotia si fetita.

Colegii din batalionul 33 Vanatori de Munte Curtea de Arges, spun ca sergentul major Aurel Marcu a fost un bun camarad si ca au fost socati la aflarea vestii despre moartea acestuia.

"Am ramas surprins, nu ma asteptam, eram colegi. Era un bun coleg si camarad, un om saritor, isi iubea familia.", a declarat pentru NewsIn, caporalul Stefan Nicolae.

"A plecat cu gandul ca va fi bine, ca isi va indeplini misiunea cu succes si se va intoarce la familie, la care tinea foarte mult.", a adaugat si plutonierul major Alin Dumitrascu.

Conducerea unitatii militare face toate eforturile pentru a aduce in tara cat mai repede corpul neinsufletit al sergentului major Aurel Marcu. Acesta va fi inmormantat cu toate onorurile militare.

"Definitivam detaliile pentru aducerea in tara a trupului neinsufletit al sergentului Marcu si facem toate eforturile pentru a sprijini familia, atat a lui cat si a celorlati raniti in accident.", a declarat maiorul Nicolae Uscai.

Sergentul major Aurel Marcu a fost ucis ieri dupa-amiaza in provincia Zabul din Afganistan si este al cincilea militar roman ucis in Afganistan. Acesta, impreuna cu alti patru camarazi se aflau in misiune in afara bazei. Primul dintr-o coloana de trei autovehicule, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Deflagratia l-a ucis pe sergentul Aurel Marcu si i-a ranit pe ceilalti patru.

Militarii romani fac parte din Batalionul 33 Vanatori de Munte „Posada”, care a ajuns in Afganistan cu doar o luna si jumatate in urma, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.