Fostul premier, Adrian Nastase, a declarat astazi, ca decizia Curtii Constitutionale ce a hotarat ca ancheta DNA in cazul Zambaccian ar fi fost neconstitutionala, este o palma pentru fostul ministru al justitiei.

"Printr-o decizie decenta, Curtea Constitutionala a reconfirmat o decizie din 1999 si, in acest fel, a dat o palma foarte puternica doamnei Monica Macovei care in 2005 a incercat sa schimbe regulile jocului pentru a declansa o vanatoare de vrajitoare, care la o privire atenta la textul constitutional nu rezista. Sunt convins ca instanta va decide o aplicare fireasca a deciziei Curtii Constitutionale", a declarat Nastase.

Adrian Nastse s-a prezentat astazi dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru reluarea dezbaterii dosarului Zambaccian in care este acuzat de coruptie. Instanta a reluat astazi discutiile, dupa ce judecarea dosarului a fost suspendata, la inceputul lunii iulie, prin decizia Curtii Constitutionale, informeaza NewsIn.

Magistratii au amanat judecarea procesului penntru data de 11 octombrie, dupa ce au constatat la termenul de astazi ca unul dintre cei care apar in dosar, Ioan Paun, fost consul al Romaniei la Beijing, considerat martor cheie in dosarul Zambaccian, nu a fost citat la adresa indicata la termenul precedent ci, la o adresa care figura in dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.