Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso a declarat ieri, in Parlamentul Romaniei, raspunzand unei intrebari a PNL, ca posibilitatea organizarii unui referendum in ziua alegerilor pentru PE reprezinta "o problema interna a Romaniei" si a precizat ca nu poate comenta acest aspect.
Intrebat, in plen, de liberalul Crin Antonescu, daca este oportuna organizarea unui referendum national concomitent cu euroalegerile, Barosso a raspuns: "Va dati seama ca nu pot sa comentez. Este o chestiune interna, de politica interna a Romaniei, si dumneavoastra trebuie sa decideti. Am experienta destula ca sa stiu ca nu trebuie sa ma amestec in asta", a declarat Barosso. El le-a cerut senatorilor si deputatilor, intr-un discurs rostit in fata Camerelor reunite, sa acorde o atentie deosebita alegerilor pentru PE si sa-i incurajeze pe romani sa se prezinte la vot. "Rolul parlamentelor nationale este esential in ceea ce priveste alegerile europarlamentare. El a afirmat, raspunzand unei intrebari a deputatilor UDMR, ca eventuala redesenare a actualelor regiuni de dezvoltare este o problema interna a Romaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.