Greeanpeace a cerut Ministerului Agriculturii sa distruga porumbul si soia modificate genetic, produse ilegal in insula Mare a Brailei. Aceasta este a doua zi de proteste impotriva ilegalitatilor care se produc in aceasta zona.

“Vom continua carantina de pe insula pana cand Guvernul Romaniei va lua problema organismelor modificate genetic (OMG) in serios si va incinera productiile ilegale din Insula Mare a Brailei”, a declarat Paun Gabriel, Greenpeace Romania.

Ion Toncea, Presedinte al Federatiei Nationale pentru Agricultura Ecologica a precizat de asemenea ca "Exista mai mult decat suficiente argumente stiintifice si economice pentru a interzice OMG, iar conducerea ministerului pare sa ofere Romania companiilor americane producatoare de OMG, drept loc de joaca pentru plantele modificate genetic, in loc sa ofere sprijin agriculturii ecologice si cercetatorilor romani in domeniul agriculturii”.

Totodata, organizatia Greeanpeace a solicitat interzicerea importului si a cultivarii tuturor plantelor modificate genetic, in mod particular a porumbului care se afla in prezent in procedura de reevaluare la nivel de UE, astfel incat sa fie protejata agricultura ecologica, informeaza NewsIn.

Aproximativ 50 de voluntari Greenpeace din Romania si mai multe tari europene au participat, ieri, la o actiune de dezinfectare a autovehiculelor care vin incarcate cu cereale din Insula Mare a Brailei (IMB), in cadrul unei actiuni mai ample impotriva culturilor modificate genetic din IMB.

Reprezentantii Greenpeace au sustinut ca au identificat, in urma unei investigatii desfasurate in luna august, 60 de ha de pamant cultivat cu soia modificata genetic si alte 50 de ha de pamnt cultivate cu porumb modificat genetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.