Papa Benedict al XVI-lea a spus, in mesajul ce a fost citit astazi, la Sibiu, in prima zi a Adunarii Ecumenice Europene, ca spera ca evenimentul sa contribuie la regasirea unitatii crestinilor.

„Speranta mea este ca aceasta importanta intalnire sa contribuie pe cale ecumenica la regasirea unitatii tuturor crestinilor", a spus Papa in mesajul sau. "Acest lucru este o prioritate pastorala, iar eu, personal, i-am acordat multa atentie de la inceputul pontificatului meu.”, a mentionat in acelasi timp seful Bisericii Catolice.

„La intalnirea de la Sibiu se vor dobandi multe experiente pentru continuarea si aprofundarea vocatiei speciale a Europei, care ne vor permite sa construim un viitor mai bun pentru popoarele noastre.", a transmis de asemenea, suveranul pontif.

Mesajul Papei Benedict al XVI-lea este surprinzator, pentru ca el vine dupa ce un documentul intern al Vaticanului, dat publicitatii la inceputul lui iulie, a creat tensiuni intre bisericile din intreaga lume. Documentul preciza ca Biserica Catolica este "unica si adevarata Biserica a lui Hristos", bisericile ortodoxe sunt „biserici particulare”, pentru ca nu il recunosc pe Suveranul Pontif drept urmas al Apostolului Petru, iar comunitatile protestante nu pot fi numite biserici pentru ca dezvolta o alta conceptie a euharistiei si a sacerdotiului, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.