Cinci asociatii civice si de revolutionari au trimis o scrisoare deschisa sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, Marius Iacob, in care cer solutionarea cat mai urgenta a dosarului fostului presedinte Ion Iliescu.

Semnatarii scrisorii au mentionat printre altele faptul ca vor ca numele procurorului care se ocupa de instrumentarea acestui caz sa fie facut public.

"In numele transparentei totale care trebuie sa existe in procesul crimelor revolutiei anticomuniste inceputa in decembrie 1989, va solicitam sa ne comunicati atat noua, cat si opiniei publice, urmatoarele: numele procurorului desemnat pentru solutionarea respectivului dosar (n.r. al lui Ion Iliescu).”, se arata in scrisoarea semnata de liderii asociatiilor de revolutionari.

De asemenea, revolutionarii au mentionat ca vor sa fie instiintati si cu privire la stadiul actual al cercetarii penale, si cu privire la „data estimativa a trimiterii in judecata”, informeaza NewsIn.

Ion Iliescu a fost pus sub invinuire in acest dosar sub acuzatia ca la data de 13 iunie 1990 a determinat cu intentie interventia in forta a militarilor impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti si din alte zone ale Capitalei, ceea ce a avut ca urmare moartea si ranirea prin impuscare a mai multor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.