Miliardarul american Steve Fossett, colectionar inversunat de recorduri, cunoscut pentru zborurile cu avionul si cu balonul in jurul lumii a disparut luni seara, in Nevada, la bordul unui avion de mici dimensiuni.

"Familia lui Steve Fossett ne-a anuntat ca acesta nu s-a intors acasa, dupa ce a decolat de pe pista privata a unei ferme din Yerington, in Nevada, la bordul unui mic avion Bellanca”, a declarat purtatorul de cuvant al aviatiei civile americane, Les Dorr. „O patrula aeriana civila a inceput operatiunile de cautare a avionului miliardarului”, a mai adugat purtatorul de cuvant.

Momentan nu exista insa informatii cu privire la traseul lui Fossett, care nu a fost in contact radio cu controlorii de zbor. Zona de cercetare se extinde acum pe sute de kilometri patrati de desert, informeaza NewsIn.

Navigator si pilot, Steve Fossett, in varsta de 63 de ani, are un palmares de peste 100 de recorduri mondiale oficiale in cinci sporturi, dintre care 60 inca valabile, in domeniul aviatiei, navigatiei si zborului cu balonul. In 2006 a parcurs 42.000 kilometri in jurul lumii, singur, fara escala, la bordul avionului sau Virgin Atlantic/Global Flyer. "Nu am motive sa ma opresc", a declarat el in 2005.

In 2002, el a fost primul om care a facut incojurul pamantului in balon singur. Doi ani mai tarziu, a doborat, la bordul catamaranului Cheyenne, recordul pentru inconjurul lumii intr-o ambarcatiune cu panze, fara escala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.