Fostul deputat PRM, actualmente PNG, Vlad Hogea, isi reneaga textele considerate antisemite care au fost publicate sub semnatura sa si afirma ca ele au fost redactate sub influenta nociva a liderilor fostului sau partid, PRM.

Vlad Hogea, plecat de la PRM spre PNG, aduce, intr-un comunicat de presa remis Agentiei NewsIn, o serie de precizari pe marginea unor texte aparute cu ani in urma sub semnatura sa. Este vorba despre texte despre care afirma ca au fost "acuzate - pe alocuri - la vremea respectiva, de antisemitism".

Deputatul a fost acuzat in anul 2001 de antisemitism de catre comunitatea evereilor, care a protestat la acea data fata de afirmatiile cuprinse intr-un volum publicat de parlamentar."Cine lupta impotriva evreilor lupta impotriva diavolului", scria Hogea in acel volum.

"Subsemnatul nu se mai regaseste in pasajele incriminate (care au fost scrise in urma unei documentari deficitare si pe fondul unor influente nocive venite din partea unora dintre liderii PRM, al caror tip de discurs l-am preluat automat, fara o analiza serioasa a temelor tratate)", afirma Vlad Hogea in mesaj.

Hogea se refera la texte care au fost publicate la inceputul anilor 2000, in care facea trimiteri antisemite explicite si care au starnit ingrijorare la Parlamentul European in momentul in care deputatul fusese desemnat de catre PRM europarlamentar.

Dovada a bunei sale credinte este, potrivit lui Hogea, demisia din PRM, in septembrie 2006, si inscrierea in "Partidul Noua Generaþie - Crestin Democrat, condus de dl. presedinte George Becali". Hogea afirma ca itnerventiile in Parlament, comisiile de specialitate sau volumele publicate dupa 2001 nu au continut afirmatii antisemite.

"In final, tin sa reafirm, si pe aceasta cale, respectul meu pentru valorile democratiei si ale civilizatiei, pentru toate natiunile, religiile si culturile lumii contemporane", se arata in finalul mesajului deputatului demisionar din PRM, acum membru PNG.
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.