Senatul a adoptat o modificare, initiata de PRM, a legii privind construirea Catedralei Mantuirii Neamului ce prevede ca fondurile realizarii ansamblului sa fie asigurate atat de Biserica Ortodoxa, cat si de Guvern.

„Este un gest pe care cred ca il facem in amintirea fostului Patriarh Teoctis care ar fi dorit sa inceapa lucrarile si sper ca succesorul sau va reusi sa le si finalizeze. Cadoul nostru cred ca este mai frumos decat cel pe care se pregateste sa-l faca CNSAS Patriarhiei”, a afirmat vicepresedintele Senatului, liberala Norica Nicolai.

Modificarea legii a fost initiata de 22 de senatori si deputati PRM, care doreau sa fie stipulat clar in proiect ca fondurile pentru construirea catedralei sa fie asigurate jumatate-jumatate de catre BOR, respectiv Executiv. De asemenea, parlamentarii PRM aspirau si la instituirea termenului de 1 decembrie 2011 pentru finalizarea ansamblului.

Propunerile lor au fost fie modificate, fie eliminate (n.r. - impunerea unui termen-limita de incheiere a lucrarilor) la Comisia de buget-finante a Senatului. In ciuda modificarilor aduse proiectului de lege pe care l-au inaintat senatorii PRM, Comisia a acordat totusi, un raport favorabil initiativei de modificare a legii.

Senatorii-finantisti au atenuat insa pretentiile parlamentarilor PRM in ceea ce priveste alocarea fondurilor pentru construirea catedralei, in sensul ca acestea vor fi asigurate de BOR si de Executiv, in limita fondurilor alocate anual cu aceasta destinatie, informeaza NewsIn.

O data cu modificarea operata in Comisia de buget-finante a Senatului, fondurile vor fi asigurate de BOR si de Executiv, in limita sumelor alocate anual cu aceasta destinatie, prin Ministerul Culturii.
Modificarea legii a trecut astazi de Senat cu 61 de voturi pentru, 5 abtineri si un vot impotriva. Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.