Memoriul unei telefoniste de la Parchetul General a intrat in atentia deputatilor, dupa ce aceasta s-a plans parlamentarilor ca munca sa si a colegelor sale este istovitoare si prost platita.

Angajata Parchetului le cere alesilor sa dispuna unele masuri precum majorarea salariilor prin lege sau asigurarea lucrului in schimburi pentru telefoniste.

Maria Luta este telefonista in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Ea sustine in memoriu ca este supusa unui efort psihic imens deoarece, timp de opt ore pe zi, trebuie sa faca mii de legaturi telefonice. Ea mai spune ca meseria a imbolnavit-o si de vina ar fi ledurile centralei care ii obosesc ochii si undele magnetice ale acesteia.

Mai mult, Maria Luta sustine ca telefonistele ar trebui sa beneficieze de sporuri de confidentialitate, atat timp cat trebuie sa pastreze secretul convorbirilor telefonice purtate de procurori. Memoriul Mariei Luta a fost inaintat Comisiei de Munca.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.