Federatia Educatiei Nationale (FEN) a decis activarea unui comitet de criza pentru monitorizarea activitatii Ministerului Educatiei. Sindicalistii s- au arata nemultumiti de faptul ca nu au fost consultati cu privire la modificarea metodologiilor examenelor nationale.

Profesorii considera ca problemele din educatie sunt in curs de agravare "datorita lipsei de profesionalism, minima pricepere a problemelor sistemului si a unor decizii imature si profund marcate de un politicianism ieftin" ce caracterizeaza "performantele" ministrului Adomnitei, informeaza NewsIn.

Nemultumirile sindicalistilor de la FEN pornesc de la faptul ca Ministerul Educatiei a publicat, vineri, noile metodologii ale examenelor nationale, care aduc modificari semnificative sistemului de admitere in liceu si bacalaureatului. Astfel, in anul scolar 2007-2008, tezele cu subiect unic vor inlocui testele nationale, ca metoda de admitere in liceu.

Federatie Educatiei Nationale considera ca metodologiile au fost aprobate "pe ultima suta de metri", fara consultarea partenerilor de dialog social. Comitetul de criza creat din aceasta cauza va monitoriza toate aspectele activitatii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si va prezenta sistematic opiniei publice efectele ”inovatiilor” facute doar de dragul castigului de capital electoral, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii cadrelor didactice cred ca "cinismul" unei asemenea politici va afecta direct nu numai elevii, studentii, parintii lor, profesorii si salariatii sistemului dar prin efectele pe termen mediu si lung asupra evolutiei social-ecomnomice va pune in pericol insasi siguranta nationala.

Comitetul va informa corect si complet opinia publica in legatura cu situatia reala a sistemului educational cu scopul declarat de a contracara politica iresponsabila si demagogica a MECT care prin dezinformare, jumatati de adevaruri, prezentari mincinoase si trunchiate, rupte din context, incearca intr-un mod disperat sa-si mascheze adevaratele intentii si sa ”anestezieze” temerile indreptatite ale profesorilor, elevilor, studentilor si parintilor, sustin sindicalistii.

„Nu vom mai permite unor aventurieri politici sa-si bata joc de scola romaneasca” a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.