Reprezentantii Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse au ajuns la concluzia ca salariile bugetarilor “inghit” prea multi bani. In consecinta, Ministrul Muncii, Paul Pacuraru a pus pe masa premierului Tariceanu un memorandum cu exemple de limitare a numarului de anagajati.



Astfel, ministrul Pacuraru propune o scaderea treptata a numarului de locuri de munca finantate de la buget, incepand cu 10% si pana la jumatate. Totodata, o alta varianta propusa ar fi ca statul sa renunte sa mai finanteze integral posturile vacante, asa cum se proceda pana acum. Astfel, se ia in calcul posibilitatea finantarii numai unei treimi din locurile neocupate, varianta care ar reduce cu 70% cheltuielile din sectorul bugetar. In Romania, totalul locurilor de munca din sistemul bugetar finantate integral de la bugetul de stat se apropie de 1,5 milioane. In memorandumul trimis Guvernului, Ministrul Muncii argumenteaza ca reducerea personalului bugetar este justificata, daca tinem seama ca numarul posturilor platite integral de stat a crescut intre 2004 - 2007 cu aproape 24 de procente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.