Fabricantul elvetian de vehicule militare Mowag a declarat, in cursul zilei de azi ca a obtinut un contract de livrarea a unor vehicule blindate catre Romania. Ministerul roman al Apararii a confirmat existenta acestui contract si a declarat ca vrea sa foloseasca aceste blindate in misiuni din Afganistan si Irak.

Acest fapt a generat tensiuni politice printre demnitarii elvetieni care considera ca in acest fel, traditionala neutralitate a Elvetiei este pusa in pericol. Mai multi politicieni printre care si consilierul national Mario Fehr sustine ca este inadmisibil ca arme elvetiene sa ajunga in Irak, informeaza NewsIn.

Presedintele comisiei pentru afaceri externe a Consiliului national, Luzi Stamm si-a exprimat de asemenea speranta ca membrii comisiei care se vor ocupa de acest dosar il vor bloca. In acest mod, se va pastra nealterata imaginea Elvetiei ca tara care isi pastreaza politica de neutralitate in conflictele armate.

Pe de alta parte, printre politicienii elvetieni exista si voci care considera ca "Romania vrea doar sa-si apere mai bine militarii", dupa cum a declarat Christa Markwalder, membra a Prtidului Rdical din Elvetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.