Este ca in cazul femeilor: cu cat vorbesti mai putin despre ele, cu atat e mai bine . Cu o luna inainte de acordarea primelor despagubiri in bani prin intermediul Fondului Proprietatea, incepe sa creasca interesul fostilor proprietari pentru calitatea de actionar la Fond. „Exista semnale ca multe persoane doresc sa ramana actionari”, a declarat Vosganian.
Aceasta este situatia fericita a fostilor proprietari ale caror dosare de revendicare au fost solutionate de catre primarii. Ministrul a reamintit cazurile in care unele administratii locale, inclusiv din Bucuresti si Constanta, intarzie „in mod nejustificat si imoral“ despagubirile in natura pentru proprietarii imobilelor confiscate abuziv. Spre exemplu, in Capitala, dintr-un numar de 6.000 de solicitari pentru despagubiri pentru refugiatii din Basarabia si Bucovina, au fost rezolvate doar doua, a mentionat ministrul. In privinta momentului listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Fondului Proprietatea, Varujan Vosganian nu a putut preciza un termen exact. „Este ca in cazul femeilor, cu cat vorbesti mai putin despre ele, cu atat este mai bine”, a opinat, ieri, ministrul, dupa ce a fost intrebat cand se va putea vorbi despre listarea Fondului. Pana la acel moment, fostii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite in contul despagubirilor. Aceeasi situatie si in cazul celor care opteaza pentru incasarea unei parti din sumele cuvenite. Pentru restul banilor, si ei trebuie sa astepte listarea Fondului la BVB, pentru a vinde actiunile la bursa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.