Presedintele Traian Basescu impreuna cu sotia sa Maria Basescu au ajuns miercuri dimineata la Manastirea Secu din judetul Neamt, pentru a asista la ceremonia de canonizare a Sfantului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei. La finalul slujbei, Basescu si Tariceanu au primit din partea IPS Daniel cate o icoana, dupa care presedintele Traian Basescu a coborat in mijlocul oamenilor si a traversat curtea manastirii printre acestia, strangandu-le mainile si vorbind cu ei. Este obisnuit, pentru presedinte, sa nu rateze nici o ocazie de a face bai de multime. Si, cum Biserica este institutia care se bucura de cea mai mare incredere in preferintele romanilor, aceasta nu putea fi ocolita de Traian Basescu.

In ultima vreme, presedintele a facut un adevarat tur al bisericilor. La Cluj, Traian Basescu a participat la inscaunarea mitropolitului Bartolomeu. Un alt prilej pentru intalnirea cu electoratul a fost slujba de canonizare a ierarhului Pahonie, desfasurata, la Gledin, in judetul Bistrita Nasaud. Au urmat apoi vizitele la manastirile din Bucovina, facute impreuna cu sotia lui.

Apogeul discursului politic al lui Traian Basescu in locasurile de cult a fost la Sibiu, cand seful statului a participat la Liturghia speciala, din prima zi de Rusalii. De fata cu aproape 2 mii de credinciosi, Traian Basescu a mers pana intr-acolo cu demagogia, incat a spus ca, pe 19 mai, poporul roman a exprimat insusi vointa lui Dumnezeu. Presedintele se referea desigur la repunerea sa in functie dupa ce fusese demis de Parlament.

La slujba de la manastirea Secu au mai participat si premierul Calin Popescu Tariceanu, insotit de ministri, dar si de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Premierul si seful statului s-au ignorat insa pe toata durata ceremoniei si n-au schimbat nici un cuvant.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.