CGMB a fost obligat, printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din data de 21 iulie, sa aprobe Planul Urbanistic Zonal(PUZ) pentru terenul delimitat de strada Turgheniev nr.11 -15 si Bulevardul Aviatorilor nr.110 - 112, din parcul Bordei si sa plateasca lui Constanda suma de 17.757.210 de euro, cu titlu de despagubiri.

Proiectul care presupune aprobarea PUZ-ului pentru Bordei va fi supus spre aprobarea consilierilor generali in sedinta de joi. Pentru a putea trece, acesta are nevoie de votul a 28 de consilieri, din totalul de 55. Consiliul General a respins, in repetate randuri, proiectul prin care se cerea aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Bordei.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a mentionat, in mai multe randuri, ca decizia finala in ceea ce priveste construirea de imobile in Parcul Bordei o are primarul Andrei Chiliman, deoarece, chiar daca Consiliul General aproba PUZ-ul, primarul sectorului 1 va fi acela care va emite autorizatiile de constructie. Totodata, Videanu a mai declarat ca, personal, nu este de acord cu hotararea de despagubire a lui Costica Constanda, in cazul Parcului Bordei, dar ca functia il obliga sa o puna in practica.

Parcul Bordei se afla in centrul unui scandal, dupa ce omul de afaceri Costica Costanda a primit un teren in parc, in schimbul unui teren din satul Francez.

Pana in prezent, mai multe ONG-uri si polticieni, printre care Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Marius Marinescu, Andrei Chiliman, au anuntat ca nu sunt de acord cu "distrugerea Parcului Bordei" , in acest sens avand loc mai multe actiuni de protest.