Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat luni, la Realitatea TV, ca liderul PLD Theodor Stolojan figureaza pe lista actionarilor Petromidia din 2004, dupa ce liberal-democratul a afirmat ca nu a investit niciodata in actiunile omului de afaceri.

“Exista o lista cu actionarii Petromidia din 2004 in care apare si domnul Stolojan”, a afirmat omul de afaceri, citat de NewsIn.

De asemenea, Patriciu l-a catalogat pe liderul liberal-democrat drept “un necunoscator in economie”, afirmand, totodata, ca acesta a ocupat functia de premier “intr-o perioada prea apropiata de cea comunista”.

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat tot luni ca se astepta ca Dinu Patriciu sa vanda o parte dintre actiunile Rompetrol, insa nu un pachet de 75%, precizand ca intrarea in Romania a companiei KazMunaiGaz va influenta piata energetica autohtona.

El a subliniat ca nu are incredere in Dinu Patriciu nici ca om de afaceri si nici ca om politic si ca nu a investit niciodata in actiuni Rompetrol. "Eu n-am incredere in domnul Patriciu ca patron de afacere. Am jucat la Bursa, insa nu am investit in actiunile lui", a completat liderul liberal-democrat.

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile companiei The Romeptrol Group NV, a carei valoare de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7,27 miliarde dolari si un profit operational (EBITDA) de 270 milioane dolari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.