Agricultorii buzoieni trebuie sa schimbe culturile agricole traditionale zonei temperate, cu cele ale zonei desertice. Afirmatia ii apartine directorului adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, inginerul agronom Ion Enache. „Schimbarile climaterice implica o regandire a tuturor culturilor din Campia Baraganului”, a mai spus Ion Enache, care considera ca iarba de Sudan sau meiul pentru furajare ar fi mai rentabile decat culturile traditionale si ar permite cresterea masiva a animalelor.

Potrivit ultimelor calcule ale specialistilor, productiile extrem de mici obtinute de agricultorii buzoieni in acest an, 1.300 de kilograme de grau la hectar si aproximativ 1.000 de kilograme de porumb la hectar, fac neproductive investitiile in agricultura.

Ce este iarba de Sudan

Iarba de Sudan este una din culturile furajere cele mai rezistente la seceta. Produce 2-3 recolte abundente de furaj, care se exploateaza pe parcursul verii si pana la sfarsitul lunii septembrie. Se poate semana in ogor propriu, dar si in cultura succesiva dupa plante care elibereaza terenul in ultima parte a primaverii.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.