Vanzarea a 75% din grupul Rompetrol unei companii din Kazahstan a fost data publicitatii astazi de catre Dinu Patriciu, presedintele companiei. In urma acestui anunt, Bursa de Valori Bucuresti a suspendat tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Rompetrol Well Services (PTR) si Rompetrol SA (Vega).

Directorul general al LukOil Romania, Constantin Tampiza, a declarat, astazi, pentru NewsIn, ca societatea KazMunaiGaz a achizitionat 75% din Rompetrol intrucat este interesata de rafinaria Petromidia.

'Compania din Kazahstan cauta capacitati de procesare, intrucat ei stau foarte bine la capitolul extractie, iar pentru a creste pe piata petroliera nu este de ajuns sa vinzi titei, ci si produse petroliere. In acest sens, Petromidia este o rafnarie care trezeste interesul oricarui investitor', a declarat Tampiza. Potrivit acestuia, ‚pretul platit de compania din Kazastan este unul foarte mare, in comparatie cu cel platit de OMV cand a preluat participatia majoritara a Petrom.'

Petrom a fost preluata de OMV la finele anului 2004, valoarea tranzactiei fiind de circa 1,5 miliarde de euro.
Compania Rompetrol Rafinare Constanta a obtinut un profit net de 37,33 milioane lei (11,91 milioane euro) in trimestrul II al acestui an, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a cantitatilor record de titei procesate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.