"Prim-ministrul Petre Roman a aprobat masurile propuse de ministrul de interne privind eliberarea zonei (Piata Universitatii - n.r.) in dimineata zilei de 13 iunie 1990", a acuzat ieri Ion Iliescu intr-o scrisoare deschisa.
Replica lui Iliescu se refera la rechizitoriul intocmit de Parchetul militar in care se afirma ca reprimarea Pietei Universitatii din timpul mineriadei 13-15 iunie 1990 a fost ordonata de presedintele de atunci al tarii.

Ion Iliescu neaga toate acuzatiile care ii sunt aduse. El spune ca ceea ce s-a intamplat in 13-15 iunie 1990, cand au murit sase oameni, a avut la origine o „intelegere realizata de viceprim-ministrul Anton Vatasescu la intalnirea cu reprezentantii celor care ocupau Piata Universitatii”, iar „prim-ministrul Petre Roman a aprobat masurile propuse de ministrul de interne privind eliberarea zonei in dimineata zilei de 13 iunie 1990”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.