Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a declarat, la finele intalnirii cu liderul PSD, Mircea Geoana, ca recenta vizita a presedintelui Basescu in judetele Harghita si Covasna ar putea conduce la divizarea comunitatii maghiare din Romania.
Desi Gyurcsany a apreciat ca presedintele s-a interesat la fata locului de situatia zonelor populate de etnici maghiari, un efect secundar ar putea fi slabirea unitatii politice a acestei minoritati. Primul-ministru ungar a remarcat si interesul lui Traian Basescu fata de infrastructura din judetele Harghita si Covasna, dar a precizat ca nu s-au facut pasi semnificativi in dezvoltarea acesteia in timpul cat actualul presedinte era ministru al Transporturilor. Ferenc Gyurcsany a adaugat ca interesul lui Basescu fata de Harghita si Covasna ar avea ca scop intarirea pozitiei sale in cadrul Partidului Democrat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.