Un barbat in varsta de 51 de ani, angajat al companiei care exploateaza Halda de Zgura de pe platforma siderurgica Arcelor Mittal Galati, se afla la comanda unei macarale cand cabina utilajului a fost strivita de o bila de mare tonaj, transmite corespondentul NewsIn.

Sava Raileanu, de 51 de ani, este angajat ca macaragiu la compania DSU Romania, care exploateaza Halda de Zgura de pe platforma combinatului Arcelor Mittal Galati. Vineri, in jurul orei 8:45, barbatul se afla in Sectia de Curatare Vane de Zgura din apropierea Otelariei 1 a combinatului, unde curata un vas de mari dimensiuni.

"Victima se afla in cabina macaralei si efectua manevrele de curatare a unei vane de zgura, lovind vana cu o bila de mare tonaj, agatata de varful macaralei. La un moment dat, bila a lovit cabina de comanda, iar barbatul a fost prins intre fiarele contorsionate", a declarat, vineri, inspectorul-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (Galati), Viorel Dumitru.

In urma impactului, macaragiul a suferit o fractura la gamba stanga si multiple traumatisme. El a fost scos din cabina utilajului cu mari dificultati, dupa interventia specialistilor de la descarcerare si a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din municipiul Galati. Medicii apreciaza, insa, ca sansele de a-i recupera piciorul stang sunt destul de scazute.

Accidentul este anchetat de o comisie de la departamentul de sanatate si securitate in munca al companiei DSU Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.