Liderii a doua partide ale rromilor din Bulgaria au cerut joi ca premierul si procurorul general sa dezvolte si sa impuna masuri pentru o integrare reala a rromilor in societate, relateaza Sofia News Agency.

Liderul partidului Drom, Ilia Iliev, si Toma Tomov, liderul formatiunii rromilor, sunt de parere ca singura cale de prevenire a incidentelor dintre minoritatea rroma si bulgari este integrarea etnica a rromilor, dand exemplu recentele ciocniri din Sofia si Samokov, informeaza NewsIn.

Daca institutiile statului nu iau masurile necesare, cele doua partide vor cere asistenta institutiilor europene, a avertizat Iliev.

Ciocnirile recente dintre bulgari si rromi constituie exemplul perfect al intensificarii tensiunilor etnice, a declarat Tomov, care a adaugat ca procurorul general ar trebui sa dea explicatii.

Revolta rromilor din cartierul Poliana din Sofia si uciderea unui tanar rrom in Samokov sunt doar doua exemple ale intolerantei etnice, dar niciunul dintre ele nu trebuie examinat separat, a conchis Tomov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.