Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Targu Mures, ca sistemul de protectie sociala este extrem de pagubos, deoarece ii face de unii sa stea acasa fara sa munceasca, beneficiind doar de venitul minim garantat, transmite corespondentul NewsIn.

„Este impresionant ritmul constructiilor din oras. Am vazut multe investitii in derulare. Asta presupune locuri de munca bine platite, nu protectie sociala asa cum unii isi imagineaza prin asistenta data de stat sau guvern. Sistem extrem de pagubos care ii face pe unii sa stea acasa, sa nu munceasca, cu venitul minim garantat”, a declarat premierul.

Primul obiectiv pe care l-a vizitat primul ministru a fost Serviciul de Pasapoarte si Inmatriculari Auto, unde s-a declarat impresionat. „Acest serviciu permite cetateanului sa-si pastreze demnitatea si sa nu se simta umilit in contactul cu autoritatile publice, asa cum se mai intampla in anumite locuri. Este un efort pe care il apreciez, exemplu de serviciu comunitar, aplicat de curand in toate judetele din tara”, a spus Tariceanu.
Premierul si-a amintit ca a primit, la terminarea facultatii, repartitie la Targu Mures, la Directia Apelor, dar nu a lucrat deloc aici preferand Directia Apelor Arges-Vedea.

Premierul este insotit de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.

Din Tg. Mures, delegatia a plecat in comuna Deda, unde va inaugura o gradinita in satul Bistra Muresului. La ora 14.00 premierul va lua masa cu oameni de afaceri la restaurantul Concordia din Tg Mures, dupa care va vizita sediul SMURD si locul unde va fi ridicat viitorului spital regional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.