Cancescu a vandut cu aproape 6 milioane de euro partile sociale ale firmei care detinea licentele, Canet Radio, licente cumparate cu 2400 de euro de la o alta firma controlata de el, SC Canaris.

Presedintele CJ Brasov a platit la buget cu doua milioane de euro mai putin decat daca ar fi vandut licentele cu acelasi pret. Controlul fiscal al DGFP Brasov i-a dat aviz de legalitate lui Cancescu, dar nu a verificat daca cesiunea actiunilor este "vanzare mascata".

"Romania libera" are dovada ca Aristotel Cancescu a infiintat si a cesionat Canet special pentru transferul licentelor. Surse din cadrul Garzii Financiare ne-au confirmat, sub protectia anonimatului, ca operatiunea este suspecta de evaziune fiscala.

Vanzarea actiunilor unei firme a lui Aristotel Cancescu ascunde o operatiune extrem de interesanta. Tranzactia a avut loc la data de 22 ianuarie 2007, cand SC Canaris SRL a vandut un numar de 24 de licente audiovizuale catre o firma-sora, SC Canet Radio SRL. Tranzactia a fost facuta la pretul de 100 euro/licenta, extrem de mic pentru un astfel de produs, potrivit specialistilor din domeniu. Tranzactia a fost facuta "in familie", cele doua firme fiind controlate de catre Aristotel Cancescu, el recunoscand, indirect, acest lucru. De mentionat ca vanzarea licentelor a fost semnata de Antonin Viorel Cancescu, fratele presedintelui CJ, ca administrator al SC Canaris (actionar unic Rusu Bogdan Aurelian) si... Rusu Bogdan Aurelian, administrator al SC Canet Radio (unic asociat Aristotel Cancescu).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.