Sotia lui Omar Hayssam, Adela, poate pleca din tara cu cei sapte copii ai sai, dupa ce magistratii Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti au investit ieri cu titlu executoriu documentele si deciziile instantei prin care rudelor sirianul le este ridicata restrictia de a parasi tara.

Cei sapte copii ai lui Omar Hayssam si sotia omului de afaceri au primit din partea instantei permisiunea de a pleca din tara in perioada 15 iunie-15 septembrie. Procedurile juridice si legalizarea deciziilor au durat insa mai bine de doua luni.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins in luna iulie ca nefondat apelul formulat de catre Autoritatea Tutelara, care a invocat lipsa calitatii procesuale in cauza, motivandu-si decizia prin faptul ca participarea la proces a institutiei a fost justificata "de atributiile pe care legea i le confera", atributii referitoare la respectarea drepturilor minorilor.

Judecatorii au apreciat ca "situatia particulara" in care se afla Omar Hayssam, tatal copiilor, care este urmarit general, confera posibilitatea Autoritatii Tutelare de a "hotari asupra modului de exercitare a drepturilor si indatoririlor parintesti, in functie de interesele copiilor". Tribunalul a considerat ca fiind oportuna participarea Autoritatii Tutelare la judecata, deoarece astfel se poate asigura asigura accesul la informatii concrete despre cei sapte copii, informeaza NewsIn.

Astfel, Autoritatea Tutelara a atacat cu apel sentinta Judecatoriei Sectorului 2 in data, de 19 mai, solicitand instantei respingerea actiunii formulate de Adela Omar ca introduse impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Institutia a aratat in motivele de apel ca, pe de-o parte doar instanta poate suplini acordul unuia dintre cei doi parinti, in cazul cand exista neintelegeri si, pe de alta parte, efectuarea unei anchete sociale este obligatorie doar in cazul divortului. Intrucat in prezenta cauza nu a fost vorba despre asa ceva, Autoritatea Tutelara a aratat ca nu a fost citata cu obligatia de a efectua o ancheta sociala sau de a lua vreo alta masura.

De asemenea, la termenul din 10 iulie, avocata Adelei Omar a aratat instantei de judecata ca Autoritatea Tutelara nu a criticat solutia data pe fond de magistratii Judecatoriei Sectorului 2, iar calea de atac a apelului este un "rezultat al presiunii mediatice".

Tribunalul Bucuresti a respins in 10 iulie apelul formulat de Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei Sectorului 2 impotriva sentintei prin care Judecatoria Sectorului 2 le acordase copiilor lui Omar Hayssam permisiunea de a iesi din tara.

Judecatoria Sectorului 2 le-a permis, in 10 mai, celor sapte copii ai lui Omar Hayssam, la cererea sotiei acestuia, Adela, sa paraseasca tara intre 15 iunie si 15 septembrie, pentru a merge in Siria, insa Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei Sectorului 2 a formulat apel impotriva deciziei judecatoresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.