Un Boeing 737 al companiei taiwaneze China Airlines a fost in intregime distrus astazi de un spectaculos incendiu pe aeroportul din Okinawa, in sudul Japoniei. Toti pasagerii si membrii echipajului sunt teferi, reusind sa fie evacuati la timp, relateaza AFP.

"Toti cei 155 de pasageri si cei opt membri ai echipajului au reusit sa scape teferi din avion", a declarat, la Taipei, purtatorul de cuvant al China Airlines, Johnson Wang. "Aparatul a aterizat la ora prevazuta pe aeroportul din Okinawa. Inainte ca pilotii sa fie informati despre incendiu, totul decursese normal, inclusiv decolarea si aterizarea", a adaugat purtatorul de cuvant. "Echipajul a declansat imediat procedura de evacuare a pasagerilor", a precizat Wang.

Boeingul 737-800, care venea de la Taipei, aterizase la ora locala 10.27 (4.27, ora Romaniei) pe aeroportul din Naha, capitala arhipelagului turistic Okinawa, si a luat brusc foc la cateva minute dupa ce a ajuns pe pista, au declarat autoritatile aeroportuare.

Incendiul s-a declansat la un motor al aripii din stanga si avionul a fost cuprins de flacari uriase, care au degajat rotocoale de fum negru si dens. Focul a fost stins dupa o ora, informeaza NewsIn.
"Flacarile au fost practic stinse. Pompierii cerceteaza acum avionul", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de pompieri de la Naha.

Doi pasageri au fost spitalizati si un membru al echipajului a fost ranit, dar vietile nu le sunt in pericol.
Potrivit autoritatilor nipone, avionul transporta in total 157 de pasageri, intre care doi nou-nascuti pentru care nu au fost emise bilete separate, si opt membri ai echipajului. Initial, politia nipona a anuntat posibila disparitie a patru membri ai echipajului, dar compania taiwaneza a confirmat ca cei doi piloti si personalul cabinei au putut fi contactati.

"Cand au inceput sa iasa flacarile, a fost o bubuitura uriasa, pasagerii erau inca in curs de evacuare" cu ajutorul toboganelor de salvare, a relatat un martor ocular la postul de televiziune TBS, din Tokyo. "Cand s-a incheiat evacuarea, flacarile au cuprins intregul avion. N-a mai ramas niciun fir de par", a adaugat martorul.

Potrivit agentiei de presa Kyodo, politia nationala a exclus din start ipoteza unui act de terorism.
Televiziunile nipone au prezentat imagini cu avionul cuprins de flacari pe o pista de stationare a aeroportului din Naha, cu toboganele de evacuare desfasurate, in timp ce pompierii acopereau totul cu spuma. Din Boeingul 737 nu a mai ramas decat scheletul carbonizat, rupt in mai multe bucati.
Okinawa, arhipelag tropical pitoresc din extremitatea sudica a Japonii, este situat mult mai aproape de Taiwan decat Tokyo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.