La Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi numarul cauzelor mai vechi de un an de la sesizare a crescut de la 294 in iunie 2005 la 1.998 in mai 2007
Lentoarea cu care se desfasoara actul de justitie in Romania trezeste, de ani de zile, nemultumirea cetatenilor. Dar lucrurile, in loc sa se imbunatateasca, se inrautatesc la nivelul parchetelor - prima treapta a actului de justitie. Astfel, un control al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a identificat deficiente grave in solutionarea de catre procurori a dosarelor mai vechi de un an de la sesizare si, respectiv, mai vechi de 6 luni de la inceperea urmaririi penale. Practic, Inspectia Judiciara a Sectiei de Procurori a CSM a constatat ca la foarte multe parchete din tara stocurile de dosare vechi au crescut. Astfel, prin neexercitarea controlului de catre prim-procurori si lipsa de supraveghere a cercetarilor efectuate de politisti, s-a constatat o crestere semnificativa a numarului de cauze vechi, la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, care a ajuns la 2.423 in 2007.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.