Tudor Serban, director de dezvoltare al Electrica SA, afirma ca semnarea acestor contracte cu firme privilegiate a dezavantajat Electrica SA, care a importat energie din Transnistria.

Tudor Serban, director de dezvoltare al Electrica SA, este unul dintre putinii oficiali si experti din sistemul energetic care vorbeste deschis despre consecintele secetei si critica dur contractele „baietilor destepti”.

EVZ: Care sunt consecintele secetei asupra sistemului energetic?
Tudor Serban: Prima consecinta negativa este ca, in aceasta perioada, trebuiau sa se faca rezervele pentru iarna. Tinand cont ca acum consumul a fost foarte ridicat, termocentralele trebuie sa lucreze la capacitate maxima si, in felul asta, se reduce posibilitatea ca ele sa intre intr-o revizie programata in aceste luni.

A doua consecinta este legata de debitele apelor, care trebuie sa fie atent controlate, pentru ca altfel intram cu o rezerva de apa insuficienta in iarna. A treia consecinta: s-a vazut ce s-a intamplat in Bucuresti in perioada de canicula, atunci cand consumul a crescut foarte mult si instalatiile au intrat in suprasarcina.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.