In urma cu 30 de ani, Teoctist a scapat de cancer!

Dupa ce a scapat de cancer, in anii '70, Patriarhul a mai trait inca 30 de ani, ducand pe picioare o boala mult mai usoara, adenomul de prostata, care, in cele din urma, i-a pricinuit sfarsitul.

Presa a vuit zilele acestea despre o misterioasa taietura cusuta, de pe corpul Patriarhului. In fapt, in anii '70, Patriarhul Teoctist, pe atunci, tanar ierarh, a fost operat la Spitalul Brancovenesc, de o boala grava: cancer la colon. Cel care i-a salvat viata lui Teoctist, respectiv chirurgul Sorin Oprescu, recunoaste ca l-a operat. Nu doreste insa sa spuna decat ca operatia a fost una foarte delicata.

"I-am intrebat pe cei care mi-au spus de acea cicatrice: 'Este o cicatrice in forma de J?>>. Mi-au spus ca 'Da>>. Atunci le-am zis: 'Este cicatricea mea>>. Asa am facut eu operatia la vremea respectiva, in forma de 'J>>. Nu pot sa spun de ce suferea Patriarhul atunci, pentru ca nu vreau sa mi-i pun pe toti in cap". Doctorul Sorin Oprescu nu a vrut sa dezvaluie secretele Patriarhului. Am aflat noi ca Patriarhul suferea pe atunci de o boala cde grava de care, intr-adevar, a fost operat: cancer la colon.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.